KISAH SERAM UITM SHAH ALAM

Thursday, October 9, 2008


Cerita ini telah diceritakan oleh seseorang kepada saya. Perkara nie jadi 2 tahun lepas....masa tu member aku belajar kat itmshah alam masa dok kat kolej jati seksyen 2 tuh.... dia nie kira berani jugak orang nyer.... susah ler aku jumpa orang cam dia nie....kira kalau setakat lepak kat padang kawat uitm shah alam tuh sampai pukul 2 pagi tu rilek jerk.. isk tak berani aku....korang? sampaikan pak guard and mak guard pun dah naik maleh nak tegur sikap dia tuh.. Gamaknyer pakguard pun takut nak tegur kot tapi memang berani mamat sekor nie...

Nak dijadikan cerita nyer.... satu hari tuh dia gaduh ngan awek dia dak mass comm....... so malam tuh dia tak bleh nak tidur... asyik mengenangkan kes siang tadi.... jadi dia keluar dari bilik then lepak kat satu kawasan yg agak tinggi yg ader kat uitm s/a tuh............. sedang dia lepak untuk menikmati keindahan alam........dia perasan ader 3 objek di bawah cerun bukit yg dia sedang lepak tuh..... aku memula ingat dia nak lari ker ..aper ker....rupanyer member aku nie kata Dia stay kat situ gak sebab dia kata nak tengok benda tuh... aiseh... kalau aku ler..dah lama hilang... member aku nie stay tengok benda tu...benda tuh melompat-lompat mendaki lereng bukit itu dan jelas menuju kearah... member aku nie... bila member aku nie tengok bebetul dia kata benda tu tak ubah seperti antu pocong!!!!! isk...ngeri giler ... tapi ader satu keanehan ... member aku kata masa dia tengok benda tuh...dia pun dah nak lari dah..tapi kaki dia dah lembek giler... nak melangkah pun dah tak boleh dia kata... member aku kata dia hanya berserah jerk.... macam aku cakap tadi.. ada satu keanehan..dimana... semasa objek tuh sedang mendaki lereng bukit tuh... salah satu daripada benda yg macam antu pocong tuh jatuh dan bergolek golek jatuh kembali kebawah..... Bila member aku nie tengok salah satu dari lembaga tu jatuh,dia terkejut laa jugak.. dia terus perhati.... perhati punyer perhati....satu lagi lembaga tuh jatuh..... tapi satu lagi terus meloncat loncat menuju kearah member aku nie..... member aku nie agak takut sikit..tapi nak lari dah tak bleh dah.... sian kat kawan aku nie..kan........ tu la berani sangat......lembaga tu terus meloncat-lompat kearah member aku nie..... tiba satu masa tu lembaga tuh dah ader didepan dia..........entah camana member aku jadik berani plak..... Dia tanya kat lembaga tu...... dia tanya cam nie.... "hoi lembaga.....kenapa member ko tuh jatuh kebawah..tak macam ko boleh melompat-lompat lagi.........."? Lembaga tu jawap plak.... "diorang tu pakai bateri biasa jerk... pakcik pakai..energizer...." he he he..

6 comments:

syat August 25, 2009 at 12:43 AM  

wey...sedap seyh citer ko... hihi... pocong memang feveret aku.. kalau dapat sekor antar2 kat kolej mawar..aku nak wat lauk berbuke

ajai arif August 25, 2009 at 12:06 PM  

hahaha...aku hantar betul betul kang baru tau..kecoh kolej mawar ngan melati....

syat August 27, 2009 at 7:36 PM  

hahaha...aku memang menantika bile pocog yang ko bungkus tuh nak sampai kat aku...meh ar antar kat aku cepat..ku nak wat bukak pose

Hafeezan April 13, 2011 at 1:55 AM  

sua...suei..kemuning...sua..suei..kemuning. kena lagi.

Anonymous September 24, 2013 at 6:20 AM  

cerita mcm bodoh

Anonymous August 19, 2014 at 10:20 PM  

this is so lame. naik meluat ak baca.. ak pakai dilute liquid ok je naik bukit tu... lg laju drpd ak pki enegizer.... i'm sorry dude..

-pujangga shah alam-